Gövdenizi ve Özgüveninizi Güçlendiren Yarım Amuda Kalkma





Kafa duruşu imkansız görünebilir ama bütün denge duruşlarında olduğu gibi gövdenizi güçlendiren egzersizler, işinizi kolaylaştırır.
Yarım amuda kalkma sizi kafa duruşuna fiziksel ve ruhsal olarak hazırlar.


Duvara sırtınızı dönerek dik konumda durun. Duvarla aranızda bir bacak mesafesi bırakın. Bir bacağınızı kaldırın ve ayağınızı kalça hizasında olacak şekilde duvara yapıştırın. Mesafenizi bozmadan dizlerinizi kırın ve ellerinizi ayaklarınızın önüne koyun. Parmaklarınızı açıp avuç içinizi yere bastırın. Kollarınızı sabit tutarken duvarda yürür gibi ayaklarınızı duvara atıp tırmanmaya başlayın. Gövdeniz ve bacaklarınızın 90 derecelik bir açı yapana kadar geriye doğru tırmanmaya devam edin.


Doğru pozisyona geldiğinizde gövdeniz yere dik, bacaklarınızda paralel olacaktır. Yani vücudunuz L şeklini alacaktır. Yaklaşık 15-20 saniye kadar bu pozisyonda durmaya çalışın. Kollarınızda veya belinizde bir ağrı hissederseniz egzersizi yapmayı hemen bırakın. Vücut ağırlığıyla yapılan bu egzersiz bileklere olduğu kadar kol, sırt, omuz ve göğüs kaslarına da iyi gelecektir.


Bu duruşu 5 nefes boyunca koruyun ve ilk pozisyona dönerek kısa mola verin ve pozisyonu 2-3 kez tekrar edin. Şimdiden iyi eğleceler! Yarım amuda kalkma duruşu için kollarınız yeteri kadar güçlü değilse, elleriniz yerine dirsekleriniz üzerinde durarak yarım kafa duruşunu deneyebilirsiniz.


Kaynak: Fitsugar

Yazar: Lizzie Fuhr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...